Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

TOP 100 VAN DE KEMPEN 2015

zaterdag, 24 oktober, 2015

De Bands die in 2015 op de Top 100 De Kempen stonden zijn:

NITRO
BAKKELIET
LIPSTICK JUNKIE
prinZ klauZ
SWIZZLE

 

Nitro

Nitro

Nitro is een pop/rock coverband die bestaat uit 4 enthousiaste muzikanten die weten hoe rock hoort te klinken. Met een vet geluid en overtuigend spel hebben ze menig publiek vermaakt.

Nitro is een coverband die zorgt dat de nummers altijd een eigen Nitro jasje krijgen. Medley’s/mashup’s of gewoon een bekend nummer maar dan totaal anders dan wat je zou verwachten.

In de afgelopen jaren heeft Nitro al veel van zich laten horen. In menige kroeg, op feest of festival van Den Haag tot Maastricht ging de zaal los bij Nitro.

Deze energieke band moet je niet alleen horen, maar ook beleven. Kom maar gewoon kijken dan kom je er vanzelf achter……


Lipstick Junkie

Lipstick Junkie

Lipstick Junkie is een jonge, veelzijdige en energieke Pop coverband uit de omgeving Bladel. Een nieuwe frisse band met gezellige Popmuziek die zich weet te onderscheiden door een eigentijdse sound. Een 6-mans formatie met een spontane zangeres aan het front inclusief trompet en toetsen, vol energie! Lipstick Junkie heeft een zeer gevarieerd repertoire met onder andere covers van Amy Winehouse en Michael Jackson tot het werk van Living Colour en Stevie Wonder. Gegarandeerd de voeten van de vloer!

Nadat enkele bands stopten met spelen ontstond in september 2011 in de kroeg het idee om een nieuwe band te vormen. Een niet ‘standaard’ band met relaxte Popmuziek die voor het echte werk wil gaan. In januari 2012 melde Lipstick Junkie zich aan voor de grootste coverbandcompetitie van de Benelux: ‘The Clash of the Cover Bands’. Hoewel het vooraf enkel bedoeld was als een test om naar een optreden toe te werken, werd dit een groot succes. Een jaar later, na alle rondes (beginnend met meer dan 300 bands) met succes te hebben doorlopen, stond Lipstick Junkie in de Benelux Grand Finale en behoort daarmee tot de negen beste coverbands van de Benelux van 2013.


Swizzle

Swizzle

Swizzle is een zevenkoppige coverband, die met een gevarieerd repertoire van verschillende muziekstijlen zowat elk publiek weet te amuseren. Wij zijn een groep kameraden die al meer dan 35 jaar met plezier samen muziek maakt, met als hoofddoel: ambiance brengen en de mensen een leuke avond bezorgen met niet-alledaagse covers. Regelmatig vernieuwen wij ons progamma, zonder daarbij kwaliteit uit het oog te verliezen. We leggen de lat hoog voor onszelf, zonder pretentieus te willen klinken. Van stevige rock en swing, over funk en disco, via ballads naar reggae en dance: het zit er allemaal in. Je moet al echt een hekel aan de dansvloer hebben, om niet minstens één keer tijdens onze set een danspasje te wagen.

Geschiedenis

Anno 1976 besluiten 4 kameraden muziek te gaan maken. Gemotiveerd als ze zijn, oefenen ze keihard om hun gekozen instrument onder de knie te krijgen. Ze bedenken de bandnaam “Square Root”.

Omstreeks 1980 verlaat de toenmalige leadzanger de band. De overige bandleden besluiten om niet bij de pakken te blijven zitten en lijven een nieuwe zanger in. Tegelijk wordt de bandnaam omgedoopt tot “The Jail”. Men besluit de zaken wat professioneler aan te pakken en nog harder te werken aan nieuwe eigen nummers.

Omstreeks 1983 wordt de groepsnaam andermaal omgedoopt tot Swizzle. Dat is de Engelse benaming voor een soort cocktail, doelend op de verschillende muziekstijlen die de band tot vandaag nog steeds brengt.

Er werd besloten om voortaan enkel covers te spelen. De jeugdige drive hebben we behouden, maar ons repertoire is volwassen gegroeid. Niet voor niets worden we keer op keer teruggevraagd op tal van evenementen, feesten en festivals in binnen- en buitenland..

Ook de bedrijfswereld blijkt door de knieën te gaan voor het entertainment dat Swizzle brengt. Zo trad de band ondermeer op tijdens het 40-jarig jubileum van RAVAGO in Londen, op het bedrijfsfeest van ING Insurance in de Nekkerhal van Mechelen en op tal van personeelsfeesten van Belgische en Nederlandse bedrijven.

Anno 2015 is Swizzle gemotiveerder dan ooit. Ondertussen is stichtend lid Johan Van Eemeren op het “oude nest” weergekeerd en werd de band versterkt met een zeer straffe zangeres uit Nederland, Hilde Van Gompel. Verder bestaat de groep uit Wim Van Eemeren, Danny Jacobs, Eric Mertens, Ivo Vanherck en Patrick Dubois.

 

Bakkeliet

Bakkeliet

Bakkeliet is op 29 oktober 2007 voor het eerst bij elkaar gekomen. Bij William werd gesproken over muziek en misschien wel het vormen van een bandje. Op die avond werd iedereen razend enthousiast.Er werd gesproken over de muziekstijl en zelfs de eerste nummers werden gekozen. In november werd de eerste repetitie gehouden en Bakkeliet werd een feit. Een jaar later werd het tijd om hun muziek te delen met de buitenwereld. Dit gebeurde bij café welkom(Destijds de stamkroeg van een aantal bandleden). Daarna volgde nog een aantal optredens bij lokale kroegen en feesten in Alphen. Hiermee kwamen ze goed op dreef. In december 2014 wonnen zij de clash of the cover bands.

The rock met een lach stijl van de muziek die ze spelen lijkt bij voorprogramma's van onder andere WC Experience en BZB maar ook bij evenementen als de gazonmaaier race goed te bevallen. Ze hebben tot nu toe al van veel optredens met een geweldig publiek mogen genieten.


prinZ klauZ

PrinzKlauz

In 2012 won Prinz Klauz met de Heavy Metal Show op-een-haar-na de Clash of the Cover Bands Benelux. Na een lange serie optredens op grote en kleine festivals en poppodia, is inmiddels de nieuwe TRIBUTE tour 2015-2016 gestart.

TRIBUTE TO THE HEAVY METAL HEROES

De nieuw energieke “Tribute to the Heavy Metal Heroes” show is een ode aan de helden van de Heavy Metal waarbij zij de diverse stromingen (oa Nu- , British en Industrial) binnen dit genre aan bod laten komen. Naast de vaandeldragers Metallica, Iron Maiden, Motorhead, Black Sabbath, Ronnie James Dio, Judas Priest en Rammstein, kun je diverse verrassingen, gastmuzikanten maar ook eigen interpretaties verwachten.

Een gevarieerd programma voor een breder publiek, want Prinz Klauz laat zien dat concessie-loze heavy metal toegankelijk kan zijn, vol met herkenbaarheid voor zowel de kenner als de leek. En heel bijzonder … full surround geluidseffecten!

PRINZ KLAUZ

Wat onveranderd is gebleven is het geluid, een dikke rock en metal sound. Prinz Klauz brengt vooral Hard Rock & Heavy Metal, en wordt geroemd vanwege de strakheid van de band (niet te verwarren met de lichamen van de bandleden) en het contact tussen band en publiek wat steevast veel reactie oproept. Enkele recenties: “Je vergeet gewoon dat het een coverband is … een geweldige rocksound”; “Die gasten zijn erg goed op elkaar ingespeeld, ontzettend strak, met een energie die je zelden ziet”; “Prachtig hoe het publiek er helemaal in op gaat. Heb ook echt staan te genieten”; “Een uitgebalanceerde set met een hoog entertainmentgehalte”

Prettige jurycommentaren tijdens de 6 voorrondes die Prinz Klauz naar de finale leidde van de Clash of the Coverbands Benelux 2012. In een uitverkocht 013 Tilburg en voor honderdduizenden TV kijkers, stond Prinz Klauz met de Heavy Metal Show in de finale met de negen beste deelnemers van de Benelux, ruim 1.000 bands achter zich latend.

PODIA

Naast de 013 Tilburg stond Prinz Klauz inmiddels in de Effenaar Eindhoven, De Vorstin in Hilversum, Paard van Troje in Den Haag en een hele reeks van festivals en poppodia op het lijstje, waaronder Paaspop, Lowlands en Festyland.

De band gedijt het beste als het letterlijk en figuurlijk de ruimte krijgt om los te gaan, met hier en daar een vette knipoog. Want het hoeft allemaal niet zo serieus.

Gegevens

Datum:
zaterdag, 24 oktober, 2015

Locatie

Cafézaal de Koster
Wilhelminalaan 54, 5541 CX
Reusel, 2310
Website:
http://www.cafe-dekoster.nl/