Of je nu van plan bent om een conferentie te organiseren of een feest bij jou in de buurt, het is belangrijk dat je van te voren een goede planning maakt. Zonder een goede planning is het bijna onmogelijk om alles in goede banen te leiden. Er komen namelijk veel zaken kijken bij het organiseren van een evenement. In dit artikel leg ik uit hoe je een goede planning maakt voor een evenement. 

Wat moet je als eerste plannen?

Als eerst is het belangrijk om een datum en locatie te regelen. Dit is de basis voor jouw evenement en duurt meestal ook het langst om te regelen. De datum en locatie regel je namelijk in samenspraak met de gemeente. Daarnaast is het ook van belang om alle benodigdheden te regelen. Denk bijvoorbeeld aan het inhuren van artiesten, elektronische lockers, personeel en niet te vergeten het maken van tickets. 

Wat moet je in aanloop van het evenement plannen?

Hierbij moet er met name gedacht worden aan de promotie. Creëer bijvoorbeeld een eigen pagina op social media, verstuur e-mails en verspreid de aankondiging van het evenement in de juiste doelgroep. Verder is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de tickets makkelijk te vinden zijn en dat de ticketshop geen storingen heeft. Daarnaast moet je ook wat praktische zaken controleren, zoals de logistiek, catering, dagplanning, locatie en houd het personeel op de hoogte. 

Wil je voor jouw evenement elektronische lockers huren? Dat is mogelijk op https://www.elockers.nl/. Zij bieden naast elektronische lockers ook nog een hoop andere lockers aan. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *